informatie voor
zorgvragers

Je wilt vooruit. Want je weet dat het anders kan of gewoon anders moet, maar enige hulp is wel nodig. Daarom kun je bij Actifaid terecht voor ambulante begeleiding.

actieve
ambulante
zorg

Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetuer adipiscing elit.
Aenean commodo ligula eget
dolor. Aenean massa.

"

actieve
ambulante
zorg

"
Wij zijn Actifaid

Zo doen we dat

Bij Actifaid vind je begeleiders die naar je luisteren en met je meebewegen, maar die, als het nodig is, je ook een schop onder de kont durven geven. Wij houden van duidelijkheid, van gericht naar doelen toewerken en van overzicht. Door steeds één stap te zetten, kom je uiteindelijk daar waar je wezen wilt. Wil je een vast inkomen, een dak boven je hoofd, een diploma, een clean leven of betere sociale contacten? Wat jouw doel is, is aan jou. Alles kan. Dat vraagt wel om een samenwerking tussen jou en ons die gebaseerd is op eerlijkheid en inzet. Wij verwachten dat van jou en jij mag dat dus ook van ons verwachten. Durf jij het aan?

Welke diensten biedt Actifaid aan?

Wij verzorgen zowel ambulante begeleiding als dagbesteding voor cliënten. Voor de ambulante begeleiding hebben we alle benodigde faciliteiten in huis. Voor de dagbesteding werken we samen met verschillende partners die dagbesteding aanbieden. Daardoor weten we altijd een vorm van dagbesteding te vinden die aansluit bij jouw interesses en mogelijkheden. Organisaties waar wij mee samenwerken zijn bijvoorbeeld: Westendorp PR – Heel bijzonder, meubelzaak, kringloop.

Wat heb ik nodig om bij Actifaid terecht te kunnen?

Je hebt een Wmo-indicatie (Wet maatschappelijke zorg) of een WLz-indicatie (Wet Langdurige zorg) nodig. Je vraagt die indicatie aan bij de gemeente waarin je woont (als het gaat om een Wmo-indicatie) of bij het CIZ (als het gaat om een WLz-indicatie). Heb je al een indicatie, ga dan in gesprek met het wijkteam of je wijkcoach.

Hebben jullie wachttijden?

We hebben op dit moment geen wachttijden. Dus als je belt, dan voeren we vaak binnen een week al een eerste kennismakingsgesprek. De begeleiding kan per direct ingezet worden.

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Ja, zowel bij een Wmo-indicatie als bij een WLz-indicatie betaal je een eigen bijdrage. Op de website van het CAK vind je de Eigen bijdrage rekenhulp. Na het invullen van enkele gegevens krijg je een inschatting van de hoogte van jouw bijdrage. Op dit moment is de bijdrage maximaal €19,- per maand.

Zorgaanbod

Voor als je vooruit wilt

Ambulante zorg

Wij werken heel doelgericht naar meer vrijheid, zelfverantwoordelijkheid en levensgeluk. Ervaar het zelf!

$

Dagbesteding

Een leuke en zinvolle invulling van je dag draagt bij aan persoonlijke groei en een beter toekomstperspectief.

$

Vragen of aanmelden?

Sommige vragen horen we vaak. Daarom hebben we op een aparte webpagina de meest gestelde vragen van professionals en van zorgvragers en de bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet. Je leest daar ook meer over hoe je jezelf of - als je een zorgprofessional bent - een cliënt kunt aanmelden.