Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

Wij zijn Actifaid

Cliënt aanmelden of vraag stellen

Wij werken heel doelgericht naar meer vrijheid, zelfverantwoordelijkheid en levensgeluk. Hoe? Door te luisteren, te activeren en te motiveren.

img-680×503

Zo werkt dat in de praktijk

Bij Actifaid werken we op basis van eerlijkheid, vertrouwen en wederzijds respect. Daardoor ontstaat een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en gewoon zijn wie je bent. Van daaruit gaan we bouwen en werken aan de doelen die we samen gaan formuleren.
Een vierde aspect van onze dienstverlening is ‘activiteit’. We activeren mensen het liefst door letterlijk (samen) in beweging te komen en te gaan sporten. Beweging maakt dat je bloed gaat stromen. Dat je sterker wordt, verder kunt rennen of hoger kunt springen dan ooit tevoren. Beweging zorgt voor groei en groei opent de deur naar nieuwe mogelijkheden. Sporten gaat bovendien over gedrag, voeding, training en herstel. Die basiselementen kun je ook in andere onderdelen van je leven inzetten. En zo sla je twee vliegen in één klap.
Voor alle duidelijkheid: je hoeft niet te sporten, maar dat sporten werkt, dat is een ding dat zeker is.

Met elkaar

Onze cliënten hebben vaak een gecompliceerd web aan diverse problematieken, meestal op meerdere gebieden. Denk hierbij aan wonen, werken, algemene dagelijkse levensverrichtingen, sociale contacten en financiën. Dat geldt misschien ook wel voor jou. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, nemen wij de coördinatie van de totale begeleiding op ons en zorgen we voor de onderlinge afstemming met de andere betrokken partijen in de zorgketen en de betrokkenen in jouw eigen netwerk. Ook werken we samen met lokale ondernemers, zorgverleners en gemeenten. Op die manier richten we een begeleidingstraject in dat lekker duidelijk en overzichtelijk is, dat meebeweegt als de situatie daarom vraagt, dat stand houdt en dat je daar brengt waar je wezen wilt.

img-680×503

Vragen of aanmelden?

Sommige vragen horen we vaak. Daarom hebben we op een aparte webpagina de meest gestelde vragen van professionals en van zorgvragers en de bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet. Je leest daar ook meer over hoe je jezelf of - als je een zorgprofessional bent - een cliënt kunt aanmelden.