Dagbesteding

Dagbesteding

Dagbesteding

Wij zijn Actifaid

Dagbesteding

Een leuke en zinvolle invulling van je dag draagt bij aan persoonlijke groei en een beter toekomstperspectief. Gewoon in jouw tempo en passend bij wie jij bent.

img-680×503

Zo werkt dat in de praktijk

Dagbesteding kan een mooie aanvulling zijn op de ambulante begeleiding die we bieden. Waarom? Het helpt om (werk)relaties op te bouwen en om een goed dag- en nachtritme te ontwikkelen. Ook leer je om te gaan met successen en teleurstellingen. Je ontdekt bovendien waar je goed in bent of waar je plezier aan beleeft en ontwikkelt zo je talenten. Al doende ben je mogelijk zelfs op weg naar een diploma of werk. En zo bouw je verder aan je eigen toekomst.

Op dit moment beschikken we nog niet over een eigen locatie voor dagbesteding, maar we werken met verschillende betrouwbare partijen die dit wel hebben. Wel regelen we alles rondom de dagbesteding voor je en zijn wij degenen die jou blijven begeleiden.

Denk je dat dagbesteding wat voor jou is? Dagbesteding vanuit de Wmo moet je aanvragen bij de gemeente. Voor dagbesteding vanuit de WLz kun je terecht bij het zorgkantoor.

Met elkaar

Onze cliënten hebben vaak een gecompliceerd web aan diverse problematieken, meestal op meerdere gebieden. Denk hierbij aan wonen, werken, algemene dagelijkse levensverrichtingen, sociale contacten en financiën. Dat geldt misschien ook wel voor jou. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, nemen wij de coördinatie van de totale begeleiding op ons en zorgen we voor de onderlinge afstemming met de andere betrokken partijen in de zorgketen en de betrokkenen in jouw eigen netwerk. Ook werken we samen met lokale ondernemers, zorgverleners en gemeenten. Op die manier richten we een begeleidingstraject in dat lekker duidelijk en overzichtelijk is, dat meebeweegt als de situatie daarom vraagt, dat stand houdt en dat je daar brengt waar je wezen wilt.

img-680×503

Vragen of aanmelden?

Sommige vragen horen we vaak. Daarom hebben we op een aparte webpagina de meest gestelde vragen van professionals en van zorgvragers en de bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet. Je leest daar ook meer over hoe je jezelf of - als je een zorgprofessional bent - een cliënt kunt aanmelden.